tiistai 19. helmikuuta 2013

Kesäisiä viemisiä

Olen lähdössä kylään kaverille, joka on saanut toisen lapsen. Olisi aina kiva viedä jotain mukanaan, ja yleensä vienkin vauvataloon aina vähintään jotain syömistä, mutta nyt on matti ja teppo kukkarossa, joten päätin ommella jotain pientä vauvalle.

Neiti on puolitoistakuukautinen, mutta omaa pitkien ihmisten geenejä, joten arvelin, että koko 74 voisi olla sopiva kevät- ja kesämekko. Kokeilin Ottobre 3/2012 -lehden Kokeshi Doll -kaavaa. Hurjan leveä, mutta toisaalta kauniita yksityiskohtia. Hankala sanoa, kannattaako kaventaa, kun en pääse testauttamaan tätä.

Päällisen kangas kierrätettyä ja jo aika haperoa retroa, vuori Riley Blaken puuvillaa Lieblingsstückeltä. Kankaat valikoituivat sen mukaan, mitä kaapista löytyi.


Tällaisen pienen vauvamekon näpertelyyn meni melko lailla tasan kolme tuntia plus kankaiden valitsemiseen mennyt haikailuaika. Ihan äkkiä en tällaisia pieniäkään puuvillatöitä siis tee. Mutta tekemisen ilo on näissä kyllä kiitettävällä tasolla.
Ystävän kanssa juteltiin männäpäivänä muun muassa väliaikaisesta rahapulastani ja hän kysyi, rankaisenko jotenkin itseäni, kun kuulostan niin armottomalta itseäni kohtaan (vaihtoehtona hän ehdotti, että vain lainaisin rahaa).

Jotenkin mulla on pöydän putsaamisen tarve. Syön kaappeja tyhjäksi, ompelen hamstrattuja kankaita, vaihdan eri töihin, elän vähemmällä. Ei tässä missään Knut Hamsunin Nälässä hortoilla, en vaan halua jäädä velkaa. Kuten sanottua, puhtaalta pöydältä.

Kun lapsilleni, heidän kasvettuaan isommiksi, selittelen pullamössösukupolveni syntejä, ei tarvitse ainakaan ajatella, etten olisi kertaakaan miettinyt, mihin tämä hullu laukkaaminen ja tuhlaaminen ja maaninen säntäily johtaa. Entä jos he kysyvät, enkö yhtään välittänyt, kun lapsia ja eläimiä kärsi turhamaisuuteni takia? Enkä ajatellut lainkaan ympäristöä?

Tällaiset puheet ovat rasittavaa tuubaa, kun kahlaa arjen loskassa. Mutta eipä muuten ole haitallista kokeilla, mistä voisi kivutta luopua.

Eilen ajelin kolmekymmentä kilometriä pyörällä, kun hoidin asioita. Ottaen huomioon, että oli myös mun liikuntaharrastuspäivä, tuntui jo talvikeleissä raskaalta. Eilen oli viimeinen päivä, kun vanha Volvomme oli ajokelpoinen. Nyt sitten totutellaan taas olemaan ainakin jonkun aikaa ilman autoa.

Jostain syystä se tuntuu hyvältä.

6 kommenttia:

 1. Ihana mekko! Mulla on kyllä ekoajatukset välillä hävettävänkin taka-alalla, mutta pienistä pisaroistahan se meri on tehty, pienemmistä ja isommista pisaroista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja munhan tarkoitus ei ole syyllistää muita, ajatukset on aina sellaisia, joita vatvon omina huolinani :)

   Poista
 2. todella kaunis mekko!

  ja kyllä se kannattaa aina välillä katsoa mitä ilman sitä pärjää tässä maailmassa...

  VastaaPoista
 3. Söpö mekko, ihana lahja! :)

  Sä olen kyllä hyvä tyyppi, mukava lueskella sun kirjoituksia, vaikka nyt töihin meno onkin vienyt mehut tästä eukosta niin, etten ole seuraillut kovin ahkerasti blogeja.

  Mielenkiinnolla kävin tuolla lukemassa lempimusasta jne..! :) Mä oon kans joskus ollut röyhkä fani.. sen jälk kun näin sen livenä joskus vuonna 1998 tms.. :D tai no fani on ehkä liian suuri ilmaus, mutta sanotaanko niin että aloin pitää livekeikan jälkeen enemmän.. :)

  Mä oon joskus ollut ekologinen ja toiminut arjessani järkevämmin ja ympäristöystävällisemmin.. nykyään koen päivittäin huonoa omaatuntoa kaikesta kuluttamisesta, haaskaamisesta, tuhlaamisesta, mässäilystä ym, kaikesta mahdollisesta. Arkeni on monesti nykyään kaikkea muuta kuin ekologista. :( Plaah.

  Kivaa kevät-talvea ja intoa palstasuunnitteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä se töihin palaamisen kaaoskin jossain vaiheessa helpottaa, ainakin minun kokemukseni mukaan. Miten on lähtenyt käyntiin? Käyhän lätisemässä välillä tänne, jos ei tule omaa blogia päivitettyä :P

   En minäkään objektiivisesti tarkasteltuna mikään ekologinen ole. Enkä tiedä, onko ainaisesta jahkailusta ja pohdiskelusta hyötyä. Mutta eipä varmaan haittaakaan...

   Poista

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...