tiistai 13. syyskuuta 2011

Tulppaanien istutusaika

On se aika syksystä, jolloin tähyän tulevaan kevääseen. Mieleen viriää odotus ja toivo, viimein lumensekaisesta mullasta nousee pieniä punertavia hiippoja...

Kuskasin ihan vaan marketista perustulppaaneja. Taloyhtiön kukkapenkkiin lätkäisin jo kolmisenkymmentä, saman verran odottaa sekä etu- että takapiha, joskin eri väreissä. Kaverit ovat tosiaan niin perus kuin vain voivat olla, ja sipulit ovat pienehköjä, joten mitään hillittömän kookkaita kukkia ei ole luvassa. Ajattelin, josko perusyksilöt kuitenkin sietäisivät kohtuullisesti talvea, erikoisemmat kun ovat meinanneet kuukahtaa. Narsissit eivät mulla edes nouse, ehkä ne kelpaavat jollekulle jo ennen sitä.

Taloyhtiön kukkapenkkiin: Tulipa Darwinhybrid red
Etupihalle: Tulipa Darwinhybrid Blushing Aperdoon
Takapihalle: Tulipa Double Late Upstar

Mietin tänään jo omenahillon tekoa, mutta mulla ei ole riittävästi sokeria. Sitä pitäisi olla 5 dl jokaista sosekiloa kohti, ja lisäksi sitruunamehua säilyvyyden parantamiseksi (jos sosetta ei pakasta, siis). Ostin kyllä tänään kolmisen kiloa omppuja, mutta eivätköhän nuo katoa parempiin suihin ihan siltään. Tuovat ihanaa tuoksuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tosi kiva, kun jaat aatoksesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...